Sandra H sq.jpg

Sandra Herlogs Tips

Din kulturguide till Manhattan

New York är helt fantastiskt på grund av utbudet som finns inom teater, film, musik och gallerier. Jag tycker man bara ska strosa omkring och uppleva så mycket av det som möjligt. Alla gallerier mellan Lower East Side och Chinatown till exempel. Rockwood Music Hall är en annan favorit, de har fantastiska band som spelar. Jazz får man inte heller missa. Uppe i Harlem kan man gå hem till Majorie Eliot och lyssna på jazz. Hon har öppnat upp sitt hem varje söndag i över 20 år. Smalls är en annan jazzklubb man bör besöka.

Mitt bästa tips till de AirBnB gäster som bor hos oss är att ta det lugnt och inte göra för mycket på en dag.

Följ Sandra på Instagram @sandraherlog.

UnnaKitchen16253_web.jpg

Ulrikas NYC tips

Från uptown till downtown

Jag bor nära Central Park och älskar att hänga där med barnen. En lunch på Bare Burger är inte helt fel. Shake Shack är en annan favorit om man inte har något emot att köa på helgerna.

Har jag inte barnen med mig älskar jag att gå Elizabeth Street i Nolita, öster om Broadway i Soho. Det finns så mycket små, fina butiker och mysiga kaféer, långt ifrån de stora kedjorna.

Jag är helt besatt av Sweet Greens sallader, en lunchkedja som finns överallt i stan. Maison Kayser har härliga luncher och framförallt gott Europeisk bröd.

Följ Unna Bakery på Instagram @unnabakery

Andrea Sq.jpg

Andreas Manhattan

Från Chelsea till Lower East Side

Är man här för första gången tycker jag man ska checka av alla turistgrejer på en dag, max. Spendera sedan tiden med att strosa runt i alla områdena, det finns så många “städer i staden”.

Jag gillar Central Park och picnic på Sheep Meadow. Ett annat favvo område är Greenwich Village, speciellt Bleecker Street och W4 Street. Ostron på Buvette är aldrig en dålig idé. Via Carota är en annan bra restaurang.

Meatpacking och Soho tycker jag har blivit turistfällor. Jag skulle snarare rekommendera Lower East Side och East Village. Vill man ha en härlig middag och uteliv är det dit du beger dig. Thursday Kitchen och Pig & Cow är jättebra.

Promenaden över Brooklyn Bridge får man heller inte missa. Gå på musikal är också härligt.

Följ Andrea på @andybehindthelens.

Rebecca Sq.jpg

Rebeccas bästa tips

Unna dig en lugn dag i New York

Mitt tips är att ta det lugnt! På med ett par sköna skor och strosa runt. Glöm inte att titta upp på alla fantastiska byggnader. Besök ett museum eller gå på bio.

Spana på folk är en annan favorit, gärna på hotellbaren på Beekman Hotel.

Följ Rebecca på Instagram @rebhedlund

Linnea Sq.jpg

Linneas NYC tips

Från Broadway till veganmat

Mitt tips är att chansa på Off Broadway, se något galet bra eller bara galet.

Samma sak med mat, åk till Brooklyn och Green Point och ät god mat som New Yorkers själva äter. Men undvik Times Square, det är inte en symbol för hur New York egentligen är.

Jag flyr ofta upp till High Line, tar med en bok, promenerar och tittar på folk.

Matmässigt äter jag bara veganmat och då helst By Chloe, syndernas näste för oss som bara äter växter.

Följ Linnea på Instagram @nomadlinnea

Linda SqSpace.jpg

Lindas Make-up Tips

& vad man inte får missa i Williamsburg

Northside Pharmacy, en superbra drugstore i Williamsburg med roliga varumärken, allt ifrån tandkräm till bra hår- och hudprodukter.

Sephora, värt ett besök eftersom de har så otroligt mycket mer än i Sverige.

Lilia, bästa italienaren i Williamsburg. Besök även Misi, deras mer casual systerrestaurang.

Avsluta dagen på William Vale för drinkar med utsikt över Manhattan skyline. Här kan man också bo.

I Lindas sminkväska: Milk Makeup skin tint, Tom Ford stick foundation, Mac Strobe Cream highlighter, Glossier Boy Brow, Mac Have a Lovely Day blush.

Följ Linda @lindagradinmakeup

Amy Squarspace.jpg

Amys Philadelphia Tips

Amy guidar oss till en perfekt dag i Philly

Fishtown

Börja dagen på Suraya, en härlig frukostrestaurang med fantastiskt goda doughnuts.

Old City

Spana in historiska sevärdheter som Liberty Bell, Independence Mall och Elfbretts Alley. Käka lunch på High Street on Market och testa deras goda bröd och smörgåsar. Avsluta med glass på Franklin Fountain.

Promenera genom Rittenhouse Square och missa inte shoppingen runtomkring. Gå sedan upp genom universitetsområdet U Penn och har du tur (eller otur!) så råkar du på ett fraternity party.

West Philadelphia

Ät middag på den veganska tacorestaurangen Honest Tom´s. Avsluta med isglass på Little Pop Shop, kanske har de Amys favoritsmak Vietnamese Coffee? Knalla vidare till Abyssinia och avsluta dagen på deras bar Fiume.

Följ Amy @amysilveria