Amerikabrevet1.jpg

Annika Rembes Tips

Om vädret tillåter ska man ta gratis färjan till Staten Island, se NYC från vattnet. Eller åka med NYC Ferry som går i skyttetrafik över floderna. Det tycker jag är fint! Annars tycker jag om ett par bra dojor och att gå, det kan man göra i nästan vilken statsdel som helst. Men strunta i det riktigt stora avenyerna, hoppa till exempel över 5th Ave.

Konstmuseerna här är helt fantastiska, både stora och små. Det finns många små udda ställen. Och så folklivet! Om vädret är härligt så är det underbart att bara strosa i Central Park, kanske lite av en klyscha men det är ganska fantastiskt, särskilt mot Harlem till. Har man mycket tid tycker jag att man ska ta tåget norrut upp för Hudson River. Det är härligt att traska runt i en liten småstad, i bergen och skogarna. Själv ser jag fram emot att cykla mer, använda alla Citi Bikes i stan.

Följ Annika på Instagram @annikarembe och Sveriges konsulat @swedennewyork.