Andrea Sq.jpg

Andreas Manhattan

Från Chelsea till Lower East Side

Är man här för första gången tycker jag man ska checka av alla turistgrejer på en dag, max. Spendera sedan tiden med att strosa runt i alla områdena, det finns så många “städer i staden”.

Jag gillar Central Park och picnic på Sheep Meadow. Ett annat favvo område är Greenwich Village, speciellt Bleecker Street och W4 Street. Ostron på Buvette är aldrig en dålig idé. Via Carota är en annan bra restaurang.

Meatpacking och Soho tycker jag har blivit turistfällor. Jag skulle snarare rekommendera Lower East Side och East Village. Vill man ha en härlig middag och uteliv är det dit du beger dig. Thursday Kitchen och Pig & Cow är jättebra.

Promenaden över Brooklyn Bridge får man heller inte missa. Gå på musikal är också härligt.

Följ Andrea på @andybehindthelens.