N5 AND SUNNY VIKTORIA DAHLBERG FOUNDER.jpg

Viktoria Dahlbergs Tips

Jag vill 100% tipsa om Williamsburg som jag fortfarande är förälskad i även om jag bott här ett tag. Det finns massa bra shopping och vintagebutiker, t.ex. Buffalo Exchange (där köpte jag min nyårsoutfit), Beacon’s Closet i Green Point och Crossroads Trading för att nämna några. Jag kan också lägga till en magisk restaurang, Sweet Water som dessutom är ett jättemysigt dejtingställe.

På Manhattan skulle jag tipsa om butiken Showfields. Så tror jag att retailbutiker kommer se ut i framtiden.

Följ Viktoria på Instagram @viktoria.dahlberg och hennes märke @northfifthandsunny.

Amerikabrevet1.jpg

Annika Rembes Tips

Om vädret tillåter ska man ta gratis färjan till Staten Island, se NYC från vattnet. Eller åka med NYC Ferry som går i skyttetrafik över floderna. Det tycker jag är fint! Annars tycker jag om ett par bra dojor och att gå, det kan man göra i nästan vilken statsdel som helst. Men strunta i det riktigt stora avenyerna, hoppa till exempel över 5th Ave.

Konstmuseerna här är helt fantastiska, både stora och små. Det finns många små udda ställen. Och så folklivet! Om vädret är härligt så är det underbart att bara strosa i Central Park, kanske lite av en klyscha men det är ganska fantastiskt, särskilt mot Harlem till. Har man mycket tid tycker jag att man ska ta tåget norrut upp för Hudson River. Det är härligt att traska runt i en liten småstad, i bergen och skogarna. Själv ser jag fram emot att cykla mer, använda alla Citi Bikes i stan.

Följ Annika på Instagram @annikarembe och Sveriges konsulat @swedennewyork.

DSC_0508.JPG+FIN.jpg

Sara Blomqvists tips

Jag måste tipsa om Scarr’s Pizza på Orchard Street eftersom jag är delägare! Alla råvaror är organiska och enligt Scarr är det något speciellt med New Yorks vatten som får kanterna extra krispiga.

Annars hänger jag mest i Williamsburg och här finns lite av varje, det är en stor stad och man hittar nya saker hela tiden.

Följ Sara på Instagram @s_blomqvist

DSC_0201.jpg

Jenny Mörtsells…

…tips till LES och Ridgewood

Jag tycker det är tråkigt att gå på museum men New York har ju många bra gallerier, speciellt i Lower East Side. Kolla upp ett som verkar spännande och fråga personalen om fler tips.

Jag gillar att springa och springer helst längs med Lower East Side ner till Battery Park. Det är New York romantiskt!

Nowadays är en dansklubb där jag bor i Ridgewood som funkar året om. På somrarna kan barnen springa omkring utomhus bland picknick borden och på vintrarna har de dansklubbar inomhus.

Följ Jenny på Instagram @jennymortsell och @jennymortsell_illustration

DSC_0792 FIN.JPG

Anna Strindbergs tips…

...till Harlem

Harlem är ett underbart ställe, du kan lyssna på jazz i folks källare, äta supergod brunch och det är nära Manhattan, bara 15 min till Times Square. Corner Social är min favoritbar där jag spenderar det mesta av min lön, haha! Testa deras vita sangria och chicken wings. Red Rooster är ett annat säkert kort för brunch även om många svenskar går dit. Vill du testa något annorlunda? Gå då till The Grange vid City College.

Mitt smultronställe är den publika poolen vid Hudson River. Gå längs West Side Highway och 137e gatan.

Följ Anna på Instagram @annasoswede

Pia Sq.jpg

Pia Ageheims Tips

till Manhattan och Brooklyn

Om man kommer till New York i vår bör man passa på att se svenska Hilma af Klint på Guggenheim. Jag tycker även att nyrenoverade Brooklyn Bridge Park är jättehärligt på sommaren. Sleep No More är en kul upplevelse. Jag tycker mycket om Brooklyn, till exempel Williamsburg, Greenpoint eller BedStuy. Det finns hur mycket som helst!

Följ Pias restaurang @chezmoiny och lönnbar @leboudoirbrooklyn

Iris Sq.jpg

Iris Voltaires Tips

Från jobbsök till karamellsmör

Iris tips till att söka jobb:

Har du visum så skriv det högst upp på ditt CV. Nätverka! Det svenska nätverket Swea är en bra början. Var inte rädd för att fråga om email introductions, till exempel på LinkedIn. Förstå vad du är bra på, vad är ditt unika skillset? Pusha det. Slutligen, var inte rädd för att säga att du är svensk, det är ofta uppskattat.

Korea Town går jag ofta till för att äta lunch. Området ligger mellan 5e och 6e avenyn, mellan 31 a och 33e gatan i Midtown. Ät Koreansk BBQ, ta en matchaglass eller drick en bubble tea. I Brooklyn där jag bor, kan jag tipsa om Sundays In Brooklyn, de har en fantastisk brunch, pannkakor med karamellsmör. Den taiwanes-amerikanska restaurangen Win Son ligger i östra Williamsburg och är mitt favoritställe för middag.

@irisvoltaire

Sandra SQ.jpg

Sandra Rimstedts Tips

På Upper West Side

Fantastiska brunchställen i Uptown är Mermaid Inn och Sarabeth’s. Gå sedan vidare till Natural History Museum, som passar hela familjen. Man får absolut inte missa Central Park om man är i New York.

Plaza Hotel har en riktigt bra food hall på bottenvåningen, passar fint för lunch eller fika. Gillar man frozen yoghurt är detta stället för dig!

Avsluta dagen på Broadway och se en show, vilken som helst men jag gillar speciellt Wicked, Lejonkungen och Phantom of the Opera. Hamilton är perfekt för den som redan är lite insatt i amerikansk historia. Ett annat alternativ är att gå på comedy show, Comedy Cellar eller Gotham Comedy Club är värt att spana in.

Gillar man milkshake måste man gå til Black Tap, gott men kul bara att se dessa enorma skapelser!