45780024_1x1.jpg

Ulrika Karlbergs tips

Jag tycker att den bästa baren är Fanelli Café som ligger mitt i Soho. Inte alls det turisthak det utger sig för att vara utan en magisk plats där man kan sitta och snacka. Jag tycker sjukt mycket om att ta mig över broarna och få lite perspektiv på staden. En restaurang i Williamsburg som jag älskar är Diner, i en tågvagn.

Följ Herb Essentials på Instagram @Herbessntls

DSC_0433+FIN.jpg

Johanna Kindvalls tips

Man får inte missa marknaderna! Union Square är den största men det finns flera små också (b.la Grand Army Plaza i Brooklyn). Man får inte heller missa Brooklyn! När man väl kommer hit upptäcker man hur häftigt det är. Googla restauranger ordentligt innan ni åker hit. Maten är mycket bättre i t.ex. West Village än i Midtown.

Jag tycker att man ska gå till Nordic Food Hall som ligger i Grand Central Station. De har bra fika och smörrebröd och dessutom är byggnaden fantastisk. Sen tycker jag att Breads Bakery vid Union Square är jättebra, de har mycket bra surdegsbröd och croissanter. Arcade är ett bra ställe att veta om, det är ganska lätt att missa eftersom det ligger inne i en arkad på Church Street (i Tribeca). Sist men inte minst vill jag tipsa om Bien Cuit i Boerum Hill. Deras wienerbröd är toppen.

Följ Johanna på Instagram @johannakindvall och för böcker och klasser besök Johannas blogg.

DSC_0221 FIN.JPG

Madeleine Rapps Tips

Jag bor på Lower East Side och älskar det. Jag gillar att gå ut och käka, t.ex. Kikis, min lokala grek. Vill man tatuera sig i New York ska man gå till Dare Devil, en av NYCs äldsta tatueringsstudios, på samma gata.

Jag vill rekommendera Nomad Hotel för drinkar om man vill lyxa lite, de har också jättebra mat. Om man vill upptäcka något utöver det vanliga, ta färjan till Red Hook, ett gammalt industriområde i Brooklyn. Promenera runt där och drick en Irish Coffee på Fort Defiance. Här ligger också den bästa dive baren i New York, Sunny’s. Passa på att gå på hockey på närliggande Barkley Center.

Jag vill också rekommendera Barcade i Williamsburg, en jättebra spelhall med gamla spel, t.ex. Donkey Kong och Packman. De har dessutom ett bra öl- och cider utbud. Om man ska gå på ett museum, gå och kolla på TRex på Natural History Museum. “It’s a fucking TRex”.

Följ Madde på Instagram @madeleinesolorapp, och möt henne IRL på My Friend Duke och Existing Conditions.

5.NYCIMG_7206.JPG

Sofia Hedström de Leo

När det gäller löpning i New York tycker jag att man ska testa att springa längs med vattnet, både på Manhattan och Brooklynsidan. Då ser man allt ifrån frihetsgudinnan till Empire State och Chrysler Building. Sen tycker jag att man ska springa över någon av broarna, framförallt Williamsburg Bridge. Även 59th street bridge är bra att springa över, den är dessutom med i New York marathon.

När det gäller vintage butiker är jag ett stort fan av Beacon’s Closet, sedan gillar jag också en som heter Amarcord som framförallt säljer Italienskt mode. Ina, som har lite lyxigare mode, är också en favorit.

Följ Sofia på Instagram @sofiaheadstrong

N5 AND SUNNY VIKTORIA DAHLBERG FOUNDER.jpg

Viktoria Dahlbergs Tips

Jag vill 100% tipsa om Williamsburg som jag fortfarande är förälskad i även om jag bott här ett tag. Det finns massa bra shopping och vintagebutiker, t.ex. Buffalo Exchange (där köpte jag min nyårsoutfit), Beacon’s Closet i Green Point och Crossroads Trading för att nämna några. Jag kan också lägga till en magisk restaurang, Sweet Water som dessutom är ett jättemysigt dejtingställe.

På Manhattan skulle jag tipsa om butiken Showfields. Så tror jag att retailbutiker kommer se ut i framtiden.

Följ Viktoria på Instagram @viktoria.dahlberg och hennes märke @northfifthandsunny.

Amerikabrevet1.jpg

Annika Rembes Tips

Om vädret tillåter ska man ta gratis färjan till Staten Island, se NYC från vattnet. Eller åka med NYC Ferry som går i skyttetrafik över floderna. Det tycker jag är fint! Annars tycker jag om ett par bra dojor och att gå, det kan man göra i nästan vilken statsdel som helst. Men strunta i det riktigt stora avenyerna, hoppa till exempel över 5th Ave.

Konstmuseerna här är helt fantastiska, både stora och små. Det finns många små udda ställen. Och så folklivet! Om vädret är härligt så är det underbart att bara strosa i Central Park, kanske lite av en klyscha men det är ganska fantastiskt, särskilt mot Harlem till. Har man mycket tid tycker jag att man ska ta tåget norrut upp för Hudson River. Det är härligt att traska runt i en liten småstad, i bergen och skogarna. Själv ser jag fram emot att cykla mer, använda alla Citi Bikes i stan.

Följ Annika på Instagram @annikarembe och Sveriges konsulat @swedennewyork.

DSC_0508.JPG+FIN.jpg

Sara Blomqvists tips

Jag måste tipsa om Scarr’s Pizza på Orchard Street eftersom jag är delägare! Alla råvaror är organiska och enligt Scarr är det något speciellt med New Yorks vatten som får kanterna extra krispiga.

Annars hänger jag mest i Williamsburg och här finns lite av varje, det är en stor stad och man hittar nya saker hela tiden.

Följ Sara på Instagram @s_blomqvist

DSC_0201.jpg

Jenny Mörtsells…

…tips till LES och Ridgewood

Jag tycker det är tråkigt att gå på museum men New York har ju många bra gallerier, speciellt i Lower East Side. Kolla upp ett som verkar spännande och fråga personalen om fler tips.

Jag gillar att springa och springer helst längs med Lower East Side ner till Battery Park. Det är New York romantiskt!

Nowadays är en dansklubb där jag bor i Ridgewood som funkar året om. På somrarna kan barnen springa omkring utomhus bland picknick borden och på vintrarna har de dansklubbar inomhus.

Följ Jenny på Instagram @jennymortsell och @jennymortsell_illustration