Pia Sq.jpg

Pia Ageheims Tips

till Manhattan och Brooklyn

Om man kommer till New York i vår bör man passa på att se svenska Hilma af Klint på Guggenheim. Jag tycker även att nyrenoverade Brooklyn Bridge Park är jättehärligt på sommaren. Sleep No More är en kul upplevelse. Jag tycker mycket om Brooklyn, till exempel Williamsburg, Greenpoint eller BedStuy. Det finns hur mycket som helst!

Följ Pias restaurang @chezmoiny och lönnbar @leboudoirbrooklyn

Iris Sq.jpg

Iris Voltaires Tips

Från jobbsök till karamellsmör

Iris tips till att söka jobb:

Har du visum så skriv det högst upp på ditt CV. Nätverka! Det svenska nätverket Swea är en bra början. Var inte rädd för att fråga om email introductions, till exempel på LinkedIn. Förstå vad du är bra på, vad är ditt unika skillset? Pusha det. Slutligen, var inte rädd för att säga att du är svensk, det är ofta uppskattat.

Korea Town går jag ofta till för att äta lunch. Området ligger mellan 5e och 6e avenyn, mellan 31 a och 33e gatan i Midtown. Ät Koreansk BBQ, ta en matchaglass eller drick en bubble tea. I Brooklyn där jag bor, kan jag tipsa om Sundays In Brooklyn, de har en fantastisk brunch, pannkakor med karamellsmör. Den taiwanes-amerikanska restaurangen Win Son ligger i östra Williamsburg och är mitt favoritställe för middag.

@irisvoltaire

Sandra SQ.jpg

Sandra Rimstedts Tips

På Upper West Side

Fantastiska brunchställen i Uptown är Mermaid Inn och Sarabeth’s. Gå sedan vidare till Natural History Museum, som passar hela familjen. Man får absolut inte missa Central Park om man är i New York.

Plaza Hotel har en riktigt bra food hall på bottenvåningen, passar fint för lunch eller fika. Gillar man frozen yoghurt är detta stället för dig!

Avsluta dagen på Broadway och se en show, vilken som helst men jag gillar speciellt Wicked, Lejonkungen och Phantom of the Opera. Hamilton är perfekt för den som redan är lite insatt i amerikansk historia. Ett annat alternativ är att gå på comedy show, Comedy Cellar eller Gotham Comedy Club är värt att spana in.

Gillar man milkshake måste man gå til Black Tap, gott men kul bara att se dessa enorma skapelser!

Sandra H sq.jpg

Sandra Herlogs Tips

Din kulturguide till Manhattan

New York är helt fantastiskt på grund av utbudet som finns inom teater, film, musik och gallerier. Jag tycker man bara ska strosa omkring och uppleva så mycket av det som möjligt. Alla gallerier mellan Lower East Side och Chinatown till exempel. Rockwood Music Hall är en annan favorit, de har fantastiska band som spelar. Jazz får man inte heller missa. Uppe i Harlem kan man gå hem till Majorie Eliot och lyssna på jazz. Hon har öppnat upp sitt hem varje söndag i över 20 år. Smalls är en annan jazzklubb man bör besöka.

Mitt bästa tips till de AirBnB gäster som bor hos oss är att ta det lugnt och inte göra för mycket på en dag.

Följ Sandra på Instagram @sandraherlog.

UnnaKitchen16253_web.jpg

Ulrikas NYC tips

Från uptown till downtown

Jag bor nära Central Park och älskar att hänga där med barnen. En lunch på Bare Burger är inte helt fel. Shake Shack är en annan favorit om man inte har något emot att köa på helgerna.

Har jag inte barnen med mig älskar jag att gå Elizabeth Street i Nolita, öster om Broadway i Soho. Det finns så mycket små, fina butiker och mysiga kaféer, långt ifrån de stora kedjorna.

Jag är helt besatt av Sweet Greens sallader, en lunchkedja som finns överallt i stan. Maison Kayser har härliga luncher och framförallt gott Europeisk bröd.

Följ Unna Bakery på Instagram @unnabakery

Andrea Sq.jpg

Andreas Manhattan

Från Chelsea till Lower East Side

Är man här för första gången tycker jag man ska checka av alla turistgrejer på en dag, max. Spendera sedan tiden med att strosa runt i alla områdena, det finns så många “städer i staden”.

Jag gillar Central Park och picnic på Sheep Meadow. Ett annat favvo område är Greenwich Village, speciellt Bleecker Street och W4 Street. Ostron på Buvette är aldrig en dålig idé. Via Carota är en annan bra restaurang.

Meatpacking och Soho tycker jag har blivit turistfällor. Jag skulle snarare rekommendera Lower East Side och East Village. Vill man ha en härlig middag och uteliv är det dit du beger dig. Thursday Kitchen och Pig & Cow är jättebra.

Promenaden över Brooklyn Bridge får man heller inte missa. Gå på musikal är också härligt.

Följ Andrea på @andybehindthelens.

Rebecca Sq.jpg

Rebeccas bästa tips

Unna dig en lugn dag i New York

Mitt tips är att ta det lugnt! På med ett par sköna skor och strosa runt. Glöm inte att titta upp på alla fantastiska byggnader. Besök ett museum eller gå på bio.

Spana på folk är en annan favorit, gärna på hotellbaren på Beekman Hotel.

Följ Rebecca på Instagram @rebhedlund

Linnea Sq.jpg

Linneas NYC tips

Från Broadway till veganmat

Mitt tips är att chansa på Off Broadway, se något galet bra eller bara galet.

Samma sak med mat, åk till Brooklyn och Green Point och ät god mat som New Yorkers själva äter. Men undvik Times Square, det är inte en symbol för hur New York egentligen är.

Jag flyr ofta upp till High Line, tar med en bok, promenerar och tittar på folk.

Matmässigt äter jag bara veganmat och då helst By Chloe, syndernas näste för oss som bara äter växter.

Följ Linnea på Instagram @nomadlinnea